Wat zijn handicap weddenschappen?

Handicapweddenschappen leveren een team een ​​nadeel op in het doelpunt voor weddenschappen. Dit kan games met een superieur team gelijkwaardiger en interessanter maken om op te wedden. Een team moet meer dan één doelpunt meer scoren dan hun handicap om een ​​weddenschap te winnen. Handicapweddenschappen, ook wel puntweddenschappen of lijnweddenschappen genoemd, worden gebruikt om het speelveld te egaliseren tussen twee teams die niet gelijk zijn. De bookmaker geeft een virtueel voordeel aan het zwakkere team en een virtueel nadeel aan de sterkere kant. Als je erop gokt dat het zwakkere team wint, hebben zij een voorsprong op het sterkere team en zijn de kansen gelijk. Als er geen handicap was geplaatst door de bookmaker, zou de sterkere partij hebben gewonnen van het zwakkere team, en het zou eentonig en voorspelbaar zijn geweest. Handicaps worden tussen haakjes weergegeven achter de naam van het team.

Wat is handicapweddenschappen?

Wedden op gehandicapten is een alternatieve manier om op bepaalde evenementen te wedden. Als bijvoorbeeld een professionele sprinter van 100 meter het opneemt tegen de gemiddelde kerel van de straat, zou je verwachten dat de professionele sprinter elke keer wint. Dit zou saai zijn om op te wedden en je zou nooit interessante kansen krijgen. Hoe zit het als je de gemiddelde kerel een voorsprong van 50 meter geeft? Dat zou de uitkomst van de race moeilijker te voorspellen maken. Ineens zou het interessanter zijn om op te wedden.
Dit is precies hoe handicapweddenschappen werken. U geeft in feite de ene uitkomst een voordeel en de andere uitkomst een nadeel om iets waarop u gokt gelijkmatiger te maken.

Stel dat u bijvoorbeeld gokt op een wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Als de bookmaker een handicap van 1,5 zou hebben verklaard, zouden de resultaten er als volgt uitzien.

Voorbeeld: FC Barcelona (1.5) vs. Real Madrid (-1.5)

Uitleg over het voorbeeld:

  • FC Barcelona begint de wedstrijd met een voorsprong van 1,5 doelpunt ten opzichte van de tegenstander.
  • Omdat het voordeel niet meer dan één doelpunt is, maar niet twee, kan er geen gelijkspel zijn.
  • Als je erop wedt dat Real Madrid wint, hebben ze minstens twee doelpunten nodig als je de weddenschap wilt winnen.
  • Als je inzet op FC Barcelona, moeten ze de wedstrijd winnen, gelijkspel spelen of toegeven door een enkel doelpunt om de weddenschap te winnen.

Wed op een seizoen met Handicap League-weddenschappen?

Handicap League weddenschappen zijn vergelijkbaar met de standaard handicapweddenschappen, maar in dit geval zet je in op de prestaties van een voetbalteam over het gedurende hele seizoen. Aan het begin van het seizoen worden aan elk team verschillende odds toegewezen en jij bepaald hierbij wie zou kunnen winnen of wie juist niet wint. Dat bepaal je allemaal zelf met een eigen gekozen weddenschap. De competitiefavoriet krijgt de afkorting SCR. Dit houd in dat het nul voordeel heeft. Andere teams in de competitie krijgen kansen op basis van de verwachting van de bookmaker van hun spel, en zwakkere teams krijgen het grotere voordeel, enzovoort. Het cruciale verschil tussen wedden op handicapvoetbal op de normale manier en het wedden op handicapcompetitie is dat in plaats van alleen het voordeel te geven aan het team waarop je hebt ingezet, je het voordeel zou toepassen op alle teams in de competitie. Wellicht voor een eerste keer even een uitdaging, al wijst de weg zich vanzelf met Handicap League weddenschappen.

De 4 beste bookmakers die voetbalhandicap weddenschappen aanbieden

Check onze top 4 die we hebben samengesteld van bookmakers die de meeste opties bieden voor voetbalhandicap weddenschappen. We hebben hierbij rekening gehouden met de odds die ze momenteel bieden en andere belangrijke factoren die een bookmaker geweldig maken. Dit zijn onze 4 beste bookmakers die op hun goksites voetbalhandicap weddenschappen bieden:

Unibet
Betway
Ladbrokes
Bwin

Als je een spelersaccount hebt bij een van deze gokplatforms, controleer dan ook de odds via Asian Handicap of de standaard handicaps en zorg voor een mooie winstgevende weddenschap. Als je geen spelersaccount hebt, raden we je aan om te kijken wat ze te bieden hebben en één van deze bookmakers te kiezen. Via Voetbalvoorspellen.net profiteer je gelijk van een aantrekkelijke welkomstbonus. Claim die dus wel en vergeet hem niet.

Conclusie over weddenschappen op voetbalhandicap

Handicapweddenschappen zijn hot en zijn een wijdverspreide vorm van sportweddenschappen over eigenlijk heel de wereld. Wedden op voetbalhandicap komt van oorsrpong uit de Aziatische markten, waar niveauverschil soms zo ver uit elkaar lag, dat men een spannendere manier en wedvorm zocht om op te wedden. Vandaar ook de term Asian Handicap. Er is een cruciaal verschil tussen de Aziatische handicap en de Europese handicap. Voor kampioenschappen op grotere schaal vinden sommige mensen het leuk om wedden op handicapcompetities in te zetten. Dit omdat het leuk is en omdat het rekening houdt met de prestaties van het hele team in plaats van de uitkomst van één enkele voetbalwedstrijd. Veel bookmakers bieden voetbalhandicapweddenschappen aan. Al is onze ervaring dat slechts enkelen uitblinken in het aanbod van de weddenschappen. Onze eerder benoemde top 4 zou je een goed aanbod moeten geven voor Handicap weddenschappen.

Geweldig wedtype!

Samenvatting Handicap weddenschappen

Handicapweddenschappen zijn gebruikelijk in op punten gebaseerde sporten zoals voetbal, rugby, basketbal en tennis, maar worden ook vaak gebruikt bij race-evenementen, met name paardenraces. Handicapweddenschappen hebben invloed op de manier waarop odds worden gepresenteerd, en het is belangrijk om een ​​goed begrip te krijgen van dit soort weddenschappen om die odds te kunnen interpreteren en effectieve handicapweddenschappen te plaatsen.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)