Deze week is er weer volop voetbal en starten we dinsdag met de halve finales van de UEFA Champions League. Op dinsdag 28 april ontvangt Real Madrid tegenstander Chelsea voor de openingswedstrijd voor het gevecht voor het felbegeerde ticket naar de Champions League finale. Laten we eens kijken hoe de kansen ervoor staan en welke ploeg het meeste kans maakt op plaatsing in de finale van het miljoenenbal.

Moeizaam weekend voor Real Madrid

Zowel Real Madrid als Chelsea kijken met gemengde gevoelens terug op het resultaat in de eigen landelijke competities. Zo speelde Real Madrid een gelijkspel tegen Real Betis en werd er geen enkele keer gescoord en met 0-0 de wedstrijd beƫindigd. Chelsea nam het afgelopen weekend op tegen West Ham United in de Premier League en wist na een moeizame wedstrijd uiteindelijk wel met de volle 3 punten van het veld te gaan. De stand werd uiteindelijk 1-0 voor Chelsea.

Verspeelt Real Madrid kans op de landstitel definitief?

Het gelijkspel van Real Madrid tegen Betis heeft de ploeg in verlegenheid gebracht en heeft voor onrust gezorgd op jacht naar de landstitel in de La Liga Spaanse voetbalcompetitie. Real Madrid staat momenteel op de tweede plek met 71 punten, waar Atletico Madrid de eerste positie bestrijkt met twee punten meer, namelijk in totaal 73 punten. Het is ongekend spannend in de Spaanse competitie, want FC Barcelona staat op gelijke hoogte met Real Madrid en heeft eveneens 71 punten. Al heeft FC Barcelona ook nog een extra wedstrijd te spelen, waardoor Real Madrid de kansen op een eventuele goede afloop en de landstitel steeds geringer ziet worden.

Champions League is nog niets verspeelt

Even terug naar de Champions League. Hier heeft Real Madrid nog alle kans om een goed resultaat neer te zetten bij de aankomende twee ontmoetingen tegen Chelsea, waarvan aanstaande dinsdag de Premier League ploeg eerst op bezoek komt.

Bij Real Madrid is er weinig gescoord de laatste tijd. Ze hebben in drie van hun laatste vier wedstrijden geen doelpunten gemaakt en ook geen tegentreffers gehad. Als we kijken naar het bredere plaatje en een stukje teruggaan in de tijd zien we dat Real Madrid al 17 wedstrijden ongeslagen is. Al wist de ploeg in de laatste vijf wedstrijden slechts twee keer een overwinning te boeken. Cruciale punten dat Real Madrid in het laatste deel van het seizoen heeft verspeelt en een knauw zal de ploeg zeker gekregen hebben. Is dit voldoende voor een brandend vuur, vol voetbalpassie om alles alsnog recht te zetten in de Champions League…? Vooralsnog doet Real Madrid het statistisch in ieder geval stukken beter in de Champions League en heeft de ploeg vier overwinningen behaald in de laatste vijf wedstrijden.

Bij Chelsea wordt er de laatste periode weinig tot niet gescoord. Echter is de ploeg uit Engeland verdedigend heel sterk en komt er bijna niets doorheen bij de Chelsea-formatie van hoofdcoach Thomas Tuchel. De vanuit Ajax vertrokken Nederlandse speler Hakim Ziyech liet onlangs nog van zich gelden bij Chelsea in de FA finale wedstrijd, waar hij scoorde in de ā€˜55e minuut en daarmee verantwoordelijk was voor de overwinning.

Even wat feiten en statistieken op een rij ter voorbereiding op dinsdag:

  • Chelsea heeft zeven overwinningen behaald in de 10 laatste Champions League-wedstrijden.
  • Chelsea heeft de afgelopen vier wedstrijden niet meer dan slecht Ć©Ć©n doelpunt gescoord.
  • Real Madrid heeft in drie van hun laatste vier wedstrijden helemaal niet gescoord.
  • Real Madrid heeft vier opeenvolgende wedstrijden geen tegendoelpunt geĆÆncasseerd.
  • Chelsea heeft in de aanloop naar deze wedstrijd drie wedstrijden op rij geen tegentreffer gehad.

Real Madrid kreeg de laatste vier wedstrijden geen doelpunt tegen gekregen. Bij Real Madrid keren de sterkste verdedigers uit het elftal na lange tijd van blessure terug. Daardoor zal Real Madrid met zo’n sterke verdediging nog moeilijker zijn te doorbreken. Bij Chelsea is de filosofie van Thomas Tuchel gebaseerd op hard verdedigen en hebben we niet het idee dat de ploeg volop voor doelpunten gaat komende dinsdag. Een interessante weddenschap voor deze wedstrijd kan een hoger/lager weddenschap zijn, aangezien beide voetbalploegen bijna niet tot scoren wisten te komen al best een hele lange tijd. Wanneer je op under 2.5 doelpunten inzet bij Unibet levert dit je 1.65 keer je inleg op. Een weddenschap die als we naar de statistieken kijken best grote kans heeft om juist voorspelt te zijn.