Deze week geen Eredivisie, maar WK kwalificatiewedstrijd in Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Omdat ook de Afrika Cup in volle gang is, besloten alle grote competities een weekend geen competitievoetbal te houden. Voetbalpunters kunnen zich dus volledig richten op mooie WK kwalificatieduels. Voetbalvoorspellen.net koos voor Chili – Argentinië.

Martín Lasarte (bondscoach Chili): “We gaan zware uitdagingen tegemoet”

Chili moet en zal tegen Argentinië all-in gaan. Bondscoach Martin Lasarte blikt in de Chileense media vooruit op de clash tegen het grote Argentinië: “We gaan zware uitdagingen tegemoet met eerst Argentinië in Calama en daarna tegen Bolivia in La Paz.”

“Moed en vertrouwen uit vorige duels”

Lasarte zal tegen de Argentijnen een resultaat moeten boeken om tegen de Boliviaanse nationale ploeg de kansen op het WK in Qatar nog in eigen handen te hebben. Lasarte rekent daarbij vooral op Alexis Sanchez en Claudio Bravo. Arturo Vidal ontbreekt vanwege een schorsing. Lasarte: “De vorige keren dat wij tegen Argentinië speelden, wonnen ze door een vrije trap en penalty. Dat betekent dat wij het goed hebben gedaan, omdat ze geen open kansen kregen om uit de scoren. En dat tegen een land dat over grote klasse beschikt. Wij putten daar moed en vertrouwen uit.”

Lionel Scaloni (bondscoach Argentinië): “Spelen om te winnen”

Voor de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni is de druk er wel een beetje af. De Argentijnse formatie wist eerder al het WK ticket voor Qatar 2022 veilig te stellen. Maar die zekerheid betekent niet dat het duel tegen Chili niet serieus genomen wordt. Scaloni: “We spelen altijd met de intentie om te winnen. Ik verwacht een positieve, gretige instelling van onze jongens.”

“Chili zal een muur optrekken”

De bondscoach van Argentinië verwacht dat Chili geen open huis gaat houden. “Zij moeten winnen of in ieder geval een punt pakken tegen Bolivia om een WK ticket te spelen. Chili zal een muur optrekken om onze aanvallers te stoppen en probeerde via de counter te scoren. We zijn daar op voorbereid en zullen creatief moeten zijn om die muur te doorbreken.”

Statistieken

De eerste vier landen uit de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks mogen naar Qatar en daar kunnen de Argentijnen niet meer buiten vallen. Ecuador is op weg naar het derde ticket, voor de vierde plaats gaat het tussen Colombia, Peru, Chili, Uruguay en Bolivia.

Head 2 Head

In de laatste onderlinge ontmoeting tussen Argentinië en Chili werd het op 14 juni 2021 gespeeld. Het duel, onderdeel van de Copa America 2021, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lionel Messi opende in de 31e minuut de score.

Na de rust bracht de Chileense aanvaller Eduardo Vargas het evenwicht terug: 1-1. Het tikte een strafschop van Arturo Vidal alsnog binnen, nadat de Argentijnse doelman diens inzit had gestopt. Argentinië bracht daarna nog Aguero, Correa en Molina binnen de lijnen. Maar er werd niet meer gescoord.

Huidige vorm Chili

Chili is de laatste tijd wisselvallig aan het presteren. In de aanloop naar dit kwalificatieduel speelde het in december tegen El Salvador en Mexico. Tegen de Mexicanen werd het 2-2 en van El Salvador won het met slechts 0-1.

Het laatste WK kwalificatieduel dat Chili speelde, eindigde op 17 november 2021 in een 0-2 thuisnederlaag tegen de Ecuadoraanse nationale ploeg.

Huidige vorm Argentinië

De Argentijnen wisten in hun laatste vijf interlands drie overwinningen te boeken. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel. Eén van de puntendelingen was de wedstrijd van 17 november 2021 tegen aartsrivaal Brazilië. De titanenstrijd eindigde onbeslist in 0-0.

Prognose

En dan onze prognose voor Argentinië – Chili. Wij verwachten een 1-2 zege voor Chili. De Argentijnen zijn al geplaatst en zullen zonder Lionel Messi (herstellende van een corona besmetting) aantreden. Chili daarentegen zal alles op alles moeten zetten om het WK in Qatar te behalen. Check onderstaande pre-odds voor een indicatie van de bookmakersbonussen.

Quoteringen Chili – Argentinië

Bij de online bookmakers rekenen ze op een gelijk opgaande strijd. In het 1X2 spelsysteem liggen de pre-odds dicht bij elkaar en dus kan er bij elke winnende voorspelling een mooi bedrag worden gewonnen.

Bij een winnende weddenschap op Chili is de pre-wedstrijd quoteringen via de legale, Nederlandse bookmakers maximaal x2,62. Voor een Argentijnse zege zijn de bookies bereid maximaal x2,70 keer je inleg uit te betalen.

Het speelbedrag dat je inlegt op een gelijkspel zorgt bij de online bookmakers voor de hoogste bonussen. De pre-odds lopen daar op naar maximaal x3,10 keer je inleg.

Het WK kwalificatieduel Chili – Argentinië wordt gespeeld op vrijdag 28 januari om 01:15 uur (Nederlandse tijd). Het Estadio Zorros del Desierto in Calama vormt het decor voor deze WK kwalificatie kraker in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Speel mee en zet in via Voetbalvoorspellen.net!