Noord-Ierland begint hun WK-kwalificatiecampagne op de zwaarst mogelijke manier wanneer ze donderdagavond in Parma afreizen om het op te nemen tegen de favorieten van Groep C Italië. De kant van Ian Baraclough wordt als buitenstaanders beschouwd om uit een sectie te komen die ze delen met sterke Italiaanse en Zwitserse outfits, en de kansen van Noord-Ierland om zich te kwalificeren voor hun eerste WK-toernooi sinds 1986 lijken ongelooflijk klein.

Moeilijke openingstest voor Noord-Ierland

Met slechts twee overwinningen van hun laatste 13 internationale wedstrijden sinds september 2019, is de vorm van Noord-Ierland langdurig slecht geweest, en ze zouden deze week moeite moeten hebben om de superieure klasse van Italië te evenaren.

Italië gaat voor een snelle start

Italië is er ondertussen trots op te herstellen, omdat het er sensationeel niet in is geslaagd de cut voor het WK 2018 te halen. een versteviging van de verdedigende fundamenten van het team.

De Italianen liepen door hun EK-kwalificatiegroep met een 100% winnend record en kregen onderweg slechts vier keer tegen in 10 wedstrijden, in feite kregen ze in totaal slechts zeven doelpunten tegen in hun laatste 22 opdrachten in totaal.

Houdt Italië weer de nul?

Met het ervaren trio Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Francesco Acerbi die allemaal nog steeds een sleutelrol spelen in de verdediging van Roberto Mancini, heeft Italië enorm veel ervaring achterin en behoort hun defensieve record tot de beste van het internationale voetbal.
Italië heeft in hun laatste zes wedstrijden en in negen van hun laatste 13 wedstrijden in totaal vijf nul gehouden, en de gastheren zijn de moeite waard om deze week een Noord-Iers team zonder kwaliteit aan de top op armlengte te houden.

De favorieten in Groep C van Roberto Mancini willen hun campagne graag op een positieve en professionele manier van start gaan, en de uitstekende verdedigende cijfers van Italië maken ze het overwegen waard in de markt van winnen tot nul deze week, terwijl onze 2-0 correcte scorevoorspelling de gastheren tips geeft om te scoren twee keer voor de derde armatuur op rij.