Ajax Amsterdam en AS Roma gaan de strijd aan in één van de spannendste kwartfinales van de UEFA Europa League. De heenwedstrijd staat aanstaande donderdag op het programma om 20:00 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Ajax is vrijwel het hele voetbalseizoen al niet te evenaren en er wordt veel gewonnen. Daarvoor zeker ook complimenten voor hoofdcoach Ten Hag. Ajax won op één gelijkspel na de laatste elf thuiswedstrijden breed over alle competities genomen. Ajax pakte daarbij ook vier overwinningen in de vier gespeelde UEFA Europa League-wedstrijden. Het is een indrukwekkend record, te weten dat Ajax niet tegen de minste ploegen stond in de knock-outfase van Europa League, namelijk tegenover Lille en Young Boys.

AS Roma niet echt in goede vorm! Ajax voordeel van de twijfel?

Er zijn dus tal van redenen om de gastheren in deze eerste heenwedstrijd het voordeel te geven. Ook het verleden meegenomen hierin met Ajax en Italiaanse clubs. Al hebben we het nu wel over het Italiaanse AS Roma. Niet zomaar een voetbalploeg en zeker een gewaagde kandidaat tegen Ajax. Al is de vorm van AS Roma’s wel eens beter geweest. Zo heeft La Lupa het hele seizoen en vooral de laatste paar maanden elke keer hard geworsteld om het juiste ritme te pakken te krijgen. De mannen van Paulo Fonseca gaven dus de strijd om de top-vier-finish in de Serie A op, waar ze slechts één punt van de laatste drie wedstrijden pakten. AS Roma pakte in de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag slechts 1 punt, waar het 2-2 gelijkspeelde tegen Sassuolo.

Wat voorspellen wij voor Ajax vs Roma?

AS Roma heeft het de laatste maanden zwaar als ploeg. Fonseca wordt geconfronteerd met enorme problemen en toch lijkt het een gebrek aan nauwkeurig spel, zo ook in de verdedigingslinie van zijn team. De statistieken zien er voor AS Roma – mede met het gelijkspel van afgelopen zaterdag middag – voorafgaand aan de reis naar Amsterdam niet heel rooskleurig uit. Daarbij kreeg La Lupa ook twee doelpunten tegen in elk van de laatste drie competitiewedstrijden. Wellicht biedt dit kansen voor een voetbal voorspelling bij één van de bookmakers. Al moeten we daar ook direct bij zeggen dat deze wedstrijden niet tegen de minste ploegen waren en ze gemaakt werden door voetbalteams Parma, Napoli en Sassuolo.

Kijkend naar Ajax, wat gewoon goed en steady in vorm is, denken we dat de thuisploeg komende donderdag net een maatje te groot is voor AS Roma. De bookmakers gaan daar dan ook volledig in mee en geven Ajax de favorietenrol en geven de Amsterdammers 2.00 (bij Unibet) aan odds mee. Tot dusver als je analyseert wijst niets op een verlies door Ajax en verwachten we een thuisoverwinning. De odds zijn dan ook zeer aantrekkelijk te noemen die de bookmakers geven. Wellicht is een weddenschap op een penalty door Ajax penaltyspecialist Tadic met odds van 2.50 nog een interessante overweging.