Hoe werkt voetbal voorspellen?

Voetbal voorspellen is weer helemaal populair en heeft meer opties om in te zetten dan ooit. Voor verschillende wedstrijden en competities zijn allerlei verschillende weddenschappen af te sluiten door voorspellingen te maken over het verloop van de wedstrijd. Door voorspellingen te plaatsen worden je favoriete wedstrijden nog net een stukje spannender. Blijkt jouw voorspelling uiteindelijk te kloppen, kun je een flinke geldprijs winnen! In dit artikel leggen we je uit hoe voetbal voorspellen precies werkt, zodat je een idee krijgt of het ook wat voor jou is.

Kies een passende bookmaker

Een bookmaker of wedkantoor is een bedrijf waarbij je je voetbalweddenschappen af kunt sluiten. Zij nemen dus allerlei taken op zich, waardoor jij in alle rust lekker weddenschappen af kunt leggen. Bookmakers zijn er in allerlei soorten en maten, met elk hun eigen karakteristieken die de opties voor het inzetten bepalen. Zo biedt de ene bookmaker opties aan voor pre-match weddenschappen, die je afsluit voor de wedstrijd begint. Andere bookmakers bieden ook een live weddenschap aan, die je tijdens de wedstrijden nog kunt inzetten.

Een andere manier om de juiste bookmaker te kiezen, is door de extra’s die de bookmaker je aanbiedt. Sommige bookmakers hebben namelijk een eigen livestream optie, waarmee je verschillende wedstrijden live mee kunt kijken. Vaak word je als nieuwe speler ook beloond met een welkomstbonus. Je krijgt dan bijvoorbeeld een verdubbeling van je eerste storting met speeltegoed. Het is ook goed om te kijken naar de noteringen of de odds van de bookmaker, evenals de speciale bonussen. De noteringen en odds geven aan hoevaak je je inzet kunt verdubbelen als je voorspelling volledig uitkomt. Bonussen kun je op allerlei verschillende manieren verdienen, maar leveren vaak wel een hoop speeltegoed op.

Om het je makkelijk te maken, hebben wij al een overzichtje gemaakt van allerlei bookmakers met hun sterke en minder sterke punten. Die vind je hier. Wil je meer lezen over een individuele bookmaker? Dan vind je hier voor elke individuele bookmaker een uitgebreide review.

Waardeer je saldo op

Nadat je een account aan hebt gemaakt bij de bookmaker naar jouw keuze, is het tijd voor de volgende stap. Om een weddenschap te kunnen plaatsen, heb je eerst een saldo nodig op je account. Vaak bieden bookmakers spelers allerlei opties om hun saldo te verhogen. Zo heb je bij de meeste bookmakers keuze uit drie verschillende opties. Je kunt als eerste kiezen voor een bankoverschrijving via je eigen bank. Daarnaast wordt een betaling via credit cards ook vaak ondersteund. Ten slotte kun je vaak ook met derde partijen je saldo ophogen. Denk hierbij aan e-wallets zoals Skrill of Neteller. Diensten als PayPal of Paysafecard worden ook vaak aangeboden. Voor iedereen is er dus wel een manier om het saldo op te waarderen.

Zoek je eerste weddenschap uit

Als je een saldo op je account hebt gezet, is het tijd om op zoek te gaan naar je eerste weddenschap! Laat je niet verrassen door de grote hoeveelheid sporten, competities, landen en weddenschappen die er worden aangeboden. Bij sommige bookmakers kan dit wel oplopen tot tienduizenden weddenschappen per dag. Beslis eerst op welke sport je graag in wilt zetten. Voor voetbal heb je over het algemeen de meest ruime keuze in zowel landen, clubs, wedstrijden en competities. Je kunt kiezen voor je eigen favoriete land of club, maar ook op grote wedstrijden in internationale competities zoals de Champions League.

Je kunt op meer inzetten dan de eindstand alleen. Je kunt ook bepalen welke speler of welke club de eerste goal gaat maken, hoeveel kaarten er uitgedeeld gaan worden of hoeveel corners er genomen gaan worden. Zo zijn er nog veel meer opties. Lees ze allemaal eens rustig door om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden die je hebt. Als je ergens een goed gevoel bij hebt, kun je daar direct op inzetten.

Om het leuk en fris te houden, kun je jezelf uitdagen om op steeds verschillende weddenschappen in te zetten. Je kunt natuurlijk ook steeds op hetzelfde inzetten: dat bepaal je helemaal zelf. Als je toe bent aan nieuwe speelopties, kun je bij de meeste bookmakers kiezen voor live weddenschappen. Ook worden er vaak combibundels aangeboden, waarin meerdere losse wedstrijden of weddenschappen binnen een wedstrijd aan elkaar gebundeld worden. Als je deze allemaal goed voorspeld, kun je een hele dikke bonus winnen.

Let op de noteringen en odds

Het is fijn om van tevoren te weten wat je ongeveer met je weddenschap kunt gaan winnen. Hiervoor check de noteringen, quoteringen of de odds die bij elke wedstrijd staan aangegeven. Dit wordt namelijk per wedstrijd door de bookmaker bepaald en staan daarom ook niet vast. Zo’n notering houdt eigenlijk in hoe vaak je je winst kunt verdubbelen. Geldt er een notering van 2.5, kun je je inzet met 2.5 keer verdubbelen. Vaak wordt de notering bepaald aan de hand van de winkans van een bepaalde club. Speelt een club thuis, is de notering voor deze club vaak lager. De noteringen, quoteringen of odds verschillen dus heel erg voor elke wedstrijd en voor elke bookmaker. Kijk hier dus zeker even naar voordat je de weddenschap afsluit.

Een hoop spanning: winst of verlies?

Met het plaatsen van een weddenschap wordt het bekijken van een wedstrijd een heel stuk spannender. Je wilt natuurlijk altijd al dat je favoriete club wint, maar nu kun je daar ook een mooi geldbedrag mee winnen. Het zal niet altijd zo gaan als je graag wilt. De ene wedstrijd kun je een perfecte voorspelling plaatsen en een hoop winnen, terwijl je er de andere wedstrijd volledig naast zit en verlies maakt. Probeer daarom vooral op het begin met kleine hoeveelheden in te zetten. Omdat alles nog vrij nieuw is, kan het ook zomaar mis gaan. Door te gokken met kleine hoeveelheden geld kun je rustig ontdekken welke opties er allemaal zijn, zonder met veel geld te spelen. Als het steeds beter gaat, kun je je inzet af en toe eens verhogen.

Tot slot nog een herinnering: voetbalwedstrijden voorspellen blijft gokken met echt geld. Blijf dus altijd logisch nadenken en sla zeker niet door met inzetten. Probeer je verliezen niet direct terug te winnen, want dit kan slecht uitpakken. Merk je aan jezelf dat je verslaafd begint te raken, schakel dan hulp in. Vaak kunnen de bookmakers je hier zelf al mee helpen. Toch is online sportweddenschappen afsluiten een hele mooie hobby waar je veel plezier aan kunt beleven. Zoek dus snel een leuke bookmaker uit, stort wat saldo op je account en plaats een voorspelling op al je favoriete wedstrijden.

Waardeer ons voetbalvoorspellen.net artikel

In het kort over opties met voetbalvoorspellen

Uitleg over hoe voetbalvoorspellen bij een online bookmaker werkt en welke wedopties er worden geboden.

Verzenden
User Review
5 (1 vote)